Filmul crimei de la Frumoasa. Ce spun procurorii

Filmul crimei de la Frumoasa. Ce spun procurorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 21 de ani, din Moara, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit procurorilor, în data de 01 mai, în jurul orei 6.00, tânărul, aflat la volanul unui autoturism, a condus pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa, fiind sub influența băuturilor alcoolice (alcoolemie 1,97 g/l), și a acroșat mortal un tânăr de 26 de ani, urmărind suprimarea vieții victimei pe fondul unui conflict prealabil.

Ulterior, conducătorul auto a părăsit locul faptei.

Din cercetări a rezultat că, în data de 01 mai, în jurul orei 2.00, tânărul de 21 de ani, însoțit de doi prieteni cu care în prealabil au consumat băuturi alcoolice, s-au deplasat la un magazin de pe raza localității în care locuiește, unde s-au întâlnit cu tânărul de 26 de ani.

La propunerea tânărului, victima a fost de acord să îl însoțească pe acesta la domiciliul său pentru a consuma băuturi alcoolice.

În locuința acestuia, tinerii au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat între cei doi a izbucnit un conflict verbal.

Potrivit procurorilor, ulterior, victima a luat un cuțit de bucătărie și l-a amenințat pe inculpat. Acesta din urmă a ieșit afară, victima s-a dus după el având cuțitul în mână, moment în cere tânărul de 21 de ani a luat la rândul lui un cuțit de pe pervazul geamului.

Ambii au început să își adreseze amenințări, moment în care un martor a intervenit și a dezarmat victima.

Tânărul de 26 de ani a ieșit în fugă, deplasându-se pe drumul județean, în direcția municipiului Suceava.

Din probatoriul administrat în cauză reiese faptul că, pe fondul stării conflictuale, tânărul de 21 de ani a pornit în urmărirea victimei, apoi s-a întors în curtea casei, s-a înarmat cu un topor și a pornit din nou în urmărirea acesteia.

Din cauza faptului că victima avea un avans de distanță, tânărul s-a întors la domiciliu, s-a urcat la volanul unui autoturism, a pus toporul pe scaunul din dreapta, apoi a plecat din nou în urmărirea acesteia.

Tânărul de 26 de ani, care se deplasa în fugă pe partea stângă la limita suprafeței carosabile spre Suceava, a fost ajunsă din urmă, iar autoturismul condus de inculpat (aflat sub influența băuturilor alcoolice) a pătruns pe contrasens și a lovit victima cu partea frontală stângă a autoturismului.

După impact, conducătorul auto care a părăsit locul accidentului la volanul autoturismului. La scurt timp victima a decedat.

Un martor a observat o persoană întinsă pe carosabil și a sesizat organele de cercetare penală prin apel la SNAU 112, iar victima a fost transportată la o unitate spitalicească pentru efectuarea necropsiei.

Ulterior a fost identificat autoturismul implicat în accident și persoana care se afla la volan.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri