Incendiu la o gospodărie din localitatea Dolheștii Mari. Focul a fost pus intenționat VIDEO

Incendiu la o gospodărie din localitatea Dolheștii Mari, marți dimineață. Focul a fost pus intenționat.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Preutești și Dolhasca, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit și o construcție anexă, cu pericol de propagare la vecinătăți. Au ars casa de locuit pe o suprafață de 80 mp și anexa gospodărească pe 20 mp. De asemenea, s-au degradat geamurile unui autoturism, care se afla în apropierea focarului.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționață a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o casă învecinată, un fânar și autoturismul proprietarului”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Din cercetări a rezultat că marți dimineață, în jurul orei 10.00, un bărbat de 39 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, a avut unele discuții în contradictoriu cu părinții săi.

La un moment dat acesta a luat benzină dintr-o mașină aflată în curte și a dat foc locuinței.

Bărbatul a fost încătușat de polițiștii ajunși la fața locului deoarece avea un comportament violent și a fost transportat la Spitalul Burdujeni pentru tratament de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri