Un turist a fost găsit mort în masivul Călimani

Un turist a fost găsit mort în masivul Călimani

Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată sâmbătă, în jurul orei 13.00, prin SNUAU 112, despre faptul că lângă cabana de la Staţia Meteo Reţitiş din Masivul Călimani a fost găsită decedată o persoană.

Lucrătorii Serviciului Salvamont Mureş care efectuau activităţi specifice în Masivul Călimani au descoperit la o distanţă de aproximativ 200 m de Staţia Meteo Reţitiş din Masivul Călimani spre lacul Iezer, cadavrul unui bărbat de 34 ani, din județul Arad.

Bărbatul s-a deplasat la data de 14 ianuarie, singur, cu un autoturism pe raza satului Gura Haitii, comuna Şaru Dornei, iar pe drumul forestier Haita, acesta a parcat autoturismul şi a continuat deplasarea spre Staţia Meteo Reţitiş pe jos.

Din verificările efectuate până în prezent s-a stabilit că bărbatul a pornit singur, pe jos, spre Staţia Reţitiş din Masivul Călimani în cursul zilei de 14 ianuarie pe traseul Gura Haitii – Valea Haitii – Staţia Meteo, traseu impracticabil pe jos pe timp de iarnă. În jurul orei 17.30, persoana în cauză a discutat la telefon cu prietena sa, căreia i-a spus că se află în zona Şaua Negoiu. De la acea oră nu a mai putut fi contactat.

La 15 ianuarie, ora 11.00, prietena victimei l-a contactat telefonic pe şeful Serviciului Salvamont Suceava, pe care l-a rugat să se intereseze despre situaţia prietenului său, precum şi dacă a reuşit să ajungă la Staţia Meteo respectivă.

În urma căutărilor efectuate de către salvamontiştii din judeţul Mureş, prezenţi la Staţia Meteo, bărbatul a fost identificat la o distanţă de circa 200 metri spre lacul Iezer, având instalate însemnele cadaverice specifice unei persoane îngheţate, fără a prezenta urme de violenţă.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la morgă în vederea evectuării necropsiei și stabilirea cauzei morții.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri