Urmărire și blocaj în trafic pentru oprirea unui șofer care s-a urcat beat la volan

Urmărire și blocaj în trafic pentru oprirea unui șofer care s-a urcat beat la volan

În noaptea de luni spre marți, patrula din cadrul S.P.R. 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti, a observat pe DJ 208, în interiorul satului Dolheștii Mari, comuna Dolhești, un autoturism, care circula din sens opus, pe direcția de deplasare Fălticeni – Dolhasca, având o viteză excesivă.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, fiind folosite semnale luminoase și acustice, însă șoferul nu a oprit și nici nu a redus viteza, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de opt kilometri, până în orașul Dolhasca, unde a fost blocat în trafic.

La volan a fost identificat un bărbat, domiciliat în orașul Dolhasca. Conducătorul auto le-a declarat polițiștilor că se deplasa la un magazin dechis non-stop, pentru a face cumpărături.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri