Bucovina MediaEvenimentVehicul de mare tonaj în valoare de 60.000 lei confiscat polițiști

Vehicul de mare tonaj în valoare de 60.000 lei confiscat polițiști

Vehicul de mare tonaj în valoare de cca. 60.000 lei confiscat de către polițiști pentru transport ilicit de material lemnos

La data de 19 octombrie, începând cu orele 10:00, polițiștii Secției nr. 11 Poliție Rurală Pojorâta împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta au desfășurat activități de inventariere a materialului lemnos transportat cu un vehicul de mare tonaj, rezultând o cantitate 10,86 mc după aplicarea toleranțelor, transportată la data de 18.10.2024, fără documente specifice legale de transport.

Prin ordonanța din data de 19 octombrie, emisă în dosarul penal s-a dispus ridicarea și indisponibilizarea vehiculului, în valoare de cca. 60.000 lei, proprietatea unei societăți comerciale de profil silvic cu sediul social în com. Pojorâta, jud. Suceava.

Anterior, la data de 18 octombrie, polițiștii au identificat indicii rezonabile cu privire la faptul că autocamionul a efectuat mai multe transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de expediție.S-a procedat la vizualizarea fotografiilor încărcate în aplicația S.U.M.A.L. 2.0, iar polițiștii s-au deplasat la locul de descărcare și au constatat deficiențe și neconformități în ceea ce privește o serie de transporturi efectuate cu mijlocul de transport.În consecință, existând dubii privind existența unei diferențe între cantitatea încărcată în autocamion și volumul înscris în avizul de expediție s-a procedat la conducerea vehiculului la Atelierul de Producție Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, unde aceasta a fost sigilat cu tot cu încărcătură.

Totodată, având în vedere faptul că sunt incidente prevederile legale privind infracțiunea de ”transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport”, faptă prev. și ped. de art. 68, alin. 21 din Legea 46/2008 (Codul Silvic), polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI