Un polițist sucevean a primit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, după ce a salvat un adolescent dintr-un incendiu FOTO

AcasăLocaleCâmpulungUn polițist sucevean a primit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne,...

Un polițist sucevean a primit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, după ce a salvat un adolescent dintr-un incendiu

Agentul șef adjunct de poliție Adrian Bostiog din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc – IPJ Suceava a primit luni, 17 iulie, emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Aceasta este povestea polițistului sucevean:

În data de 04 iulie 2013, în jurul orei 14:00, un cetățean a sesizat un incendiu violent în desfășurare la o locuință și anexele acesteia din comuna Vatra Moldoviței.

Ciprian, un adolescent de 15 ani, fiul proprietarilor locuinței, a suferit un atac de panică și în infernul creat a ales, sub impulsul momentului, să nu părăsească locația în flăcări, generandu-se o situație de risc iminent.

Este momentul în care Adrian, polițist la Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc aflat în timpul liber în zona producerii evenimentului realizează imediat gravitatea situației, starea de tulburare și vulnerabilitate a tânărului și riscurile asociate și nu ezită să intervină, punând laolaltă spiritul civic, pregătirea profesională dar și valorile sociale.

Adrian și-a pus în pericol propria viață, a pătruns în zona cuprinsă de flăcări și l-a extras în siguranță pe tânărul de 15 ani incremenit in mijlocul focului, care a trăit probabil încercarea vieții sale.

Din păcate, incendiul izbucnit în urma unui scurtcircuit electric a mistuit gospodaria din Vatra Moldoviței, provocând un prejudiciu de peste 300.000 lei.

Din fericire și cel mai important, Ciprian, adolescentul de 15 ani este bine și poate spune tuturor că viața are sens și există ieșire din orice situație.

„Dincolo de toți și de toate, avem și noi polițiștii eroul nostru. Adrian este polițist rutier la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc și face cinste structurii în care își desfășoară activitatea.

Este un polițist bun și un om extraordinar, un profesionist desăvârșit cu o viziune deosebită asupra realităților sociale.

În egală măsura, un om de o modestie rară care nu își dorește să epateze în niciun fel și care consideră că ceea ce a făcut el este un lucru normal, de datoria fiecărui om.

Poate ca ai dreptate Adrian, poate ca tocmai normalitatea devine un concept pe care îl apreciem și îl promovăm tot mai puțin intr-o lume în care primează alte trend-uri.

Sau poate că viața de polițist rutier și toate experiențele pe care ți le-a oferit, ți-au creat o altă anvergură și dimensiune cu privire la valoarea vieții și a altor principii.

Un lucru e cert. Pentru Ciprian și familia acestuia, dar și pentru întreaga comunitate din Vatra Moldoviței, de ieri au supereroul lor, pe Adrian, polițist rutier, modest dar atât de important prin fapta sa”, a transmis Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite