Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Suceava și SGA pentru depozitarea de deșeuri în fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți FOTO

Stire din :

În urma unei petitii transmisă la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Judetean Suceava și ulterior Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava referitoare la depozitări/eliminari de deșeuri menajere și reciclabile (fracția umedă și fracția uscată) pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți, s-a format de urgență o echipa operativă.

La verificările în teren s-a constatat că operatorul Servicii Comunale din municipiul Rădăuți a depozitat în vederea eliminării deșeuri de orice fel (pomi de Crăciun, canapele, anvelope uzate, deșeuri textile, deșeuri menajere, deșeuri din hârtie/carton, deșeuri din folie/pet, deșeuri din plastic, deșeuri din construcții, cadavre de animale, etc.), drept urmare societății i s-au impus măsuri ferme de remediere a deficiențelor constatate.

Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional dupa cum urmează: Garda de Mediu Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 70.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor și o sanctiune în cuantum de 100.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului. SGA Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 35.000 lei, conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :