Bărbat fără permis, depistat beat la volan

AcasăLocaleRădăuțiBărbat fără permis, depistat beat la volan

Un bărbat de 41 de ani, fără permis de conducere, a fost depistat beat la volan, la Rădăuți

Duminică seară, în jurul orei 20.30, echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv deplasându-se pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, a observat un autoturism, ce efectuase viraj dreapta pentru a intra pe strada Calea Bucovinei, cu direcția de deplasare către strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți.

Având în vedere că la nivelul Poliției Rădăuți existau date că autoturismul respectiv ar fi condus de o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, s-a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele luminoase și acustice.

Conducătorul autoturismului s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a părții carosabile.

În autoturism se aflau două persoane, conducătorul auto și o persoană de sex masculin, pasager pe bancheta din spate.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 41 ani. În urma verificării valabilității documentelor s-a constatat că asigurarea obligatorie RCA era expirată, motiv pentru care au fost reținute plăcuțele de înmatriculare.

În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române a bărbatului de 41 de ani, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la Sediul Poliției Rădăuți.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, iar testul a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite