Coliziune în lanț provocată de un tânăr băut și cu permisul de conducere suspendat, la Rădăuți

AcasăLocaleRădăuțiColiziune în lanț provocată de un tânăr băut și cu permisul de...

Coliziune în lanț provocată de un tânăr băut și cu permisul de conducere suspendat, la Rădăuți

La data de 17 septembrie, în jurul orelor 10.20, un tânăr de 20 ani, din comuna Marginea, conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți.

Ajungând în apropierea intersecției cu strada Iancu Flondor din partea stângă, pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente față de autoturismul din fața sa marca Ford, care circula în aceeași direcție, l-a acroșat. Acesta la rândul său a ricoșat în autoturismul marca Dacia, care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care circulau din sensul opus, urmând a schimba direcția de mers spre stânga.

În urma evenimentului au rezultat pagube materiale la cele trei autovehicule, fără a fi înregistrate victime.

Tânărul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta recunoscând că a consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul testării indicând prezența în corp a substanței MET(metamfetamina), tânărul negând consumul de droguri.

Acesta a fost condus la spitalul Rădăuți, unde cu acordul scris al acestuia, i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România în intervalul 19.08.2023 – 16.11.2023, ca urmare a faptului că la data de 19.08.2023, a condus un autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit proces – verbal de constatare a contravențiilor cu amendă în sumă de 3.480 de lei.

S-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite