Focuri de armă pentru a opri un șofer fugar
În data de 14 octombrie, ora 04.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, în timp ce executau activități de patrulare și supraveghere a traficului rutier pe strada Calea Bucovinei, au efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare.
Patrula de poliție a pornit în urmărirea autovehiculului care și-a continuat deplasarea în viteză pe strada Calea Bucovinei către comuna Dornești, iar în momentul în care autoturismul a ieșit din oraș, pentru a nu se pune în pericol sănătatea altor persoane, unul dintre agenții de poliție, după efectuarea somațiilor prin sistemul acustic al autospecialei, a executat cu pistolul din dotare, trei focuri de armă, două de averisment în plan vertical și unul în direcția pneurilor, din autospeciala de poliție aflată în mers în urmărire.
Focurile de armă au fost executate într-o zonă izolată, agricolă pe un drum neamenajat ce face legătura dintre comunele Dornești și Frătăuții Noi, satul Măneuți, însă vehiculul urmărit și-a continuat deplasarea în viteză mare, existând riscul părăsirii părții carosabile cu consecințe grave pentru șofer și eventualii pasageri.
„În condițiile în care nu s-a putut evalua cu exactitate dacă în autoturism se află mai multe persoane, existând posibilitatea rănirii pasagerilor, polițiștii au evaluat obiectiv situația și nu au executat alte focuri de armă”, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.
S-a continuat patrularea în zonă cu efective sporite și în urma verificarilor efectuate autoturismul a fost identificat oprit pe raza localității Badeuti.
De asemenea, a fost identificat și bărbatul care a condus vehiculul, respectiv un tânăr de 22 ani din localitatea Bădeuți, care nu posedă permis de conducere.
Acesta a recunoscut că a condus autoturismul și a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Totodată în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fara permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.