Un șofer din Horodnic de Sus a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.91 și a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge 

Un șofer din Horodnic de Sus a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat și a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Luni noapte, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DC neclasificat din comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Horodnic de Sus, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, lucru pe care acesta l-a refuzat în prezența medicului de gardă.

S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i-se dovadă fără drept de circulație din data de 06 februarie.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: