Încă o urmărire în trafic după un tânăr care nu a oprit la semnalele polițiștilor.
Luni, în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, în timp ce se aflau pe DN 17 A, în interiorul localității Dornești, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoturismului ce avea direcția de deplasare dinspre municipiul Rădăuți către comuna Dornești și care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 83 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.
Conducătorul auto nu s-a conformat, neoprind la semnalul regulamentar efectuat de către polițiști. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta virând pe o stradă lăturalnică și oprind în dreptul unui imobil.
De la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin care a încercat să fugă în curtea imobilului, polițiștii reușind însă imobilizarea acestuia. S-a stabilit faptul că șoferul este un tânăr de 22 ani, din comuna Dornești, acesta declarând faptul că deține permis de conducere însă i-a fost reținut în cadrul altui dosar penal și știa că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce ”cu restricții-reținut”.
Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
”Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială.
Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.
Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, a transmis Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.