spot_img

Incendiu violent în municipiul Rădăuți VIDEO

AcasăLocaleRădăuțiIncendiu violent în municipiul Rădăuți VIDEO

Incendiu la acoperișul unui bloc de locuințe, în municipiul Rădăuți, sâmbătă dimineață.

La fața locului au intervenit pompierii militari, cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Incendiul a cuprins acoperișul unui bloc, cu două scări de bloc.

Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic, generat de un cos de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.
[20.04, 20:48] Alin Găleată2: Intervenția a fost asigurată de pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Solca, precum și cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) din Frătăuții Vechi, Horodnic de Sus, Volovăț și Gălănești, și de la Serviciul privat pentru situații de urgență (SPSU) al Aerodromului Frătăuți.

40 de pompierii militari și 20 de lucrători ai SVSU/SPSU, au acționat cu 12 autospeciale de stingere, trei autospeciale de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Salvatorii au evacuat din cele două scări de bloc trei persoane, iar alte 27 de persoane s-au autoevacuat.

A ars acoperișul blocului, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Au mai ars două spații de depozitare, de la etajele IV ale celor două scări de bloc, cu bunurile aflate în interiorul acestora, dar și în podul acoperișului. Temperaturile ridicate au degradat și fațada unui bloc învecinat.

În urma incendiului, au fost afectate parțial apartamentele de la ultimul etaj. De asemenea, s-au degradat și apartamentele de la etajele inferioare și spațiile comerciale de la parterul blocului, ca urmare a infiltrațiilor rezultate în urma refulării agentului de stingere.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, nici din rândul civililor, și nici din cel al forțelor de intervenție.

Au fost salvate restul apartamentelor și clădirile învecinate, iar misiunea pompierilor militari continuă și la ora transmiterii acestor informații, cu îndepărtarea învelitorii din tablă de pe acoperiș și cu înlăturarea celorlalte efecte negative rezultate în urma incendiului.

Fortele de interventie au fost suplimentate cu doua autospeciale de stingere si o autoscara mecanica.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img