S-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0.50 și s-a răsturnat cu mașina

AcasăLocaleRădăuțiS-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0.50 și s-a răsturnat...

S-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0.50 și s-a răsturnat cu mașina

La data de 27 ianuarie, în jurul orei 13.30, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 17A, în afara municipiului Rădăuți.


Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 27 ianuarie, în jurul orei 13.25, un bărbat de 54 ani, din comuna Frătăuții Vechi, a condus autoturismul pe DN 17A, în afara muninicipiului Rădăuți, având direcția de deplasare către comuna Dornești.


Ajungând la aproximativ 200 m după intersecția cu DJ 178B, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin dreapta și s-a răsturnat, rezultând astfel un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.


Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind producerea evenimentului rutier soldat cu pagube materiale.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite