Două tiruri răsturnate în afara părții carosabile, pe E85 în zona localității Grănicești FOTO-VIDEO

Stire din :

Două tiruri răsturnate în afara părții carosabile, pe E85 în zona localității Grănicești

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj SAJ, la un eveniment rutier în urma căruia două autotrenuri s-au răsturnat în afara părții carosabile, pe E85 în zona localității Grănicești.

Ambii conducători au fost preluați de către ambulanțe și au fost monitorizați la fața locului.

Unul dintre conducători a fost transportat de ambulanța SMURD la UPU Suceava, cel de-al doilea refuzând transportul la spital.

Ambele autotrenuri sunt încărcate cu semințe de floarea soarelui.

Un cetățean turc conducea autotrenul pe DN 2 /E 85, având direcția de deplasare dinspre orașul Siret către municipiul Suceava. În spatele său, în aceeași direcție de mers ul alt cetățean turc conducea autotrenul ce tracta o semiremorca. La un moment dat un autotren se afla oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, pe același sens de mers, acesta având defecțiuni la sistemul de frânare, iar în spatele său se afla o coloană de autoturisme în staționare care acordau prioritate de trecere vehiculelor ce circulau din sens opus.

Pe fondul neadaptării vitezei, conducătorii celor două autotrenuri au frânat pentru a reduce viteza, dar au pătruns în afara părții carosabile pe partea dreaptă, având în vedere sensul lor de mers.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l după care acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :