Bărbatul din Vicovu de Jos, care avea autoutilitara plină cu țigări de contrabandă, arestat preventiv FOTO VIDEO

AcasăRădăuțiVicovu de SusBărbatul din Vicovu de Jos, care avea autoutilitara plină cu țigări de...

Bărbatul din Vicovu de Jos, care avea autoutilitara plină cu țigări de contrabandă, arestat preventiv

La data de 12 septembrie procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbatul de 33 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Potrivit procurorilor, la data de 11 septembrie, ora 08:25, acesta a deținut și transportat pe DN2E, de pe raza com. Marginea, cu autoturismul marca Mercedes-Benz Vito 111 CDI, cantitatea de 20.390 pachete de țigarete marca MARLBORO netimbrate, 15.000 pachete de țigarete marca KENT netimbrate, și 4489 de pachete de țigarete marca ROTHMANS netimbrate, bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal.

Conform calculului preliminar, ca urmare a deţinerii şi transportului de către bărbat a cantității totale de 39.879 pachete cu ţigarete, mărcile MARLBORO, KENT și ROTHMANS fără timbru fiscal, a fost cauzat un prejudiciu estimat la 630.885,78 lei.

Față de acesta, s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii arestarii preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a acestuia, începând cu data de 12 septembrie şi până la data de 11 octombrie inclusiv.

Luni, 11 septembrie, în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea au oprit în trafic, pe DN2E, un vehicul care se îndrepta către comuna Marginea, susceptibil a transporta țigarete de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Vicovu de Jos, județul Suceava, care se afla singur în autovehicul.

La controlul vehiculului, au fost descoperite 39.879 de pachete de țigarete de proveniență extracomunitară.

Vehiculul a fost confiscat și condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, pentru efectuarea activităților criminalistice și procedurale.

De asemenea, prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, au fost dispuse măsuri de documentare suplimentară a cauzei, în vederea stabilirii trasabilității și a circuitului infracțional, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Față de bărbatul de 33 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava. În cursul zilei de marți acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite