Un bărbat din Vicovu de Sus a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1.15, după o urmărire în trafic

Stire din :

Un bărbat din Vicovu de Sus a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1.15, după o urmărire în trafic

Sâmbătă seară, în jurul orei 21.00 o patrulă din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe strada Victoriei, pe raza localității Bivolăria, aparținând orașului Vicovu de Sus, a procedat la supravegherea unui autoturism, ce era staționat pe strada Obcinii, în fața unui local.

La un moment dat șoferul s-a urcat la volan, iar autoturismul s-a pus în mișcare, deplasându-se pe strada Obcinii, efectuând manevră de viraj stânga pe strada Constantin Brâncoveanu, demarând în trombă.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, care la intersecția cu strada Constantin Brâncoveanu, a virat dreapta pe strada Speranței, continuându-și deplasarea traversând trecerea la nivel cu calea ferată, virând stânga pe strada Ștefan cel Mare.

Poliție au activat semnalele acustice și luminase, folosind totodată sistemul de portavoce, cu somația ”POLIȚIA! TRAGE PE DREAPTA!”, autoturismul continuându-și deplasarea cu viteză mărită.

În continuare autoturismul și-a continuat deplasarea, fiind folosită din nou somația ”POLIȚIA!TRAGE PE DREAPTA!”, conducătorul auto virând dreapta în continuarea străzii Ștefan cel Mare.

A fost folosită somația ”POLIȚIA! VOM FOLOSI ARMAMENTUL DIN DOTARE! STAI CĂ TRAG!” , conducătorul auto continuându-și însă deplasarea până în dreptul unui imobil, unde a oprit autoturismul într-un garaj deschis.

S-a procedat la extragerea conducătorului auto din habitaclul autoturismului, imobilizarea și încătușarea lui.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus, aceasta aflându-se singur în autoturism.

Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,15 g/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :