Razie de amploare desfășurată de polițiștii din Gura Humorului

Razie de amploare desfășurată de polițiștii din Gura Humorului

La data de 22 noiembrie, pe raza orașului Gura Humorului, polițiștii au desfășurat o razie, cu efective sporite la care au participat peste 30 de polițiști din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, 2 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului.

Dispozitivul de ordine publică constituit a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona cluburilor/discotecilor, magazinelor cu program non-stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și implicit generarea unui sentiment de siguranță participanților la traficul rutier pe întreaga zonă de responsabilitate a subunității.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 160 de persoane și au fost controlate 130 de vehicule.
Au fost verificați agenții de pază de la o serie de obiective și au fost controlate 6 unități economice
Au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 64 de conducători auto.


În cadrul acțiunii au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.770 lei.


Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și a fost imobilizat un vehicul fiindu-i retrase plăcuțele cu numerele de înmatriculare.
Pentru abateri la regimul rutier au fost reținute 3 permise de conducere.

În cadrul raziei au fost desfășurate și activități de cercetare penală și constatare a infracțiunilor dar și capturi de material lemnos.

Astfel, la 22 noiembrie, ora 09.30, polițiștii din cadrul Poliţiei or. Gura Humorului, Compartimentul de Ordine Publică Urbană, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Compartimentul Gura Humorului, în cadrul raziei organizate pe raza orașului, s-au deplasat în Piața Agroalimentară unde, la un stand aparținând unei societăți comerciale având ca activitate principală comerț cu amănuntul a produselor de îmbrăcăminte au identificat expuse spre vânzare 20 de articole vestimantare, în valoare de cca. 4000 lei, fără a se deține documente de proveniență sau justificative.
În continuare au fost examinate articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte expuse, purtând diferite mărci de înregistrare, fără a deţine certificate de calitate sau de conformitate pentru aceste produse, existând suspiciuni că bunurile ar fi contrafăcute.


S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „punere în circulație a unor produse purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate pentru produse identice sau similare”.

Tot în cadrul raziei, polițiștii au oprit pentru control pe str. Moldovei din Gura Humorului o autoutilitară condusă de către o femeie, constatându-se că transporta material lemnos fără documente de transport conform prevederilor legale în vigoare.
Ca urmare, în temeiul art. 19 alin. (2) lit. a) pct. 2 din Lg. 171/2010 R, s-a dispus sancţionarea contravențională cu amendă în sumă de 2.000 de lei şi s-a confiscat faptic cantitatea de 3,22 m.c. lemn foc fag în valoare totală de 524 lei, lemnul în cauză fiind predat în custodia păduralului de la cantonul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră