Un tânăr de 17 ani urmărit de Poliție a intrat cu mașina într-un gard

Stire din :

Un tânăr de 17 ani urmărit de Poliție a intrat cu mașina într-un gard

Duminică, în jurul orie 17.15, polițiștii SPR 9 Șcheia în timp ce acționau pe raza localității Zaharești, com. Stroiești, DJ 209D, în cadrul acțiunii tip Blitz, pe linie de siguranță rutieră, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru control unui autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor regulamentare acustice și luminoase, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, totodată solicitând sprijin unui alt echipaj, care se afla pe raza localității Zaharești, comuna Stroiești.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, conducătorul auto deplasându-se pe drumul județean 209D, după care a intrat pe un drum pietruit comunal neclasificat, iar ulterior, într-un viraj la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a derapat și s-a oprit în gardul împrejmuitor al unei locuințe situată în localitatea Zaharești, comuna Stroiești, provocând daune materiale.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 17 ani, care a recunoscut că a condus autoturismul în cauză, nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de poliție și a provocat evenimentul rutier. Pe scaunul din dreapta față, se afla un minor de 16 ani, din localitatea Șcheia.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :