Mopedist beat și fără permis, reținut de polițiști, după ce a provocat un accident rutier

AcasăGura HumoruluiVamaMopedist beat și fără permis, reținut de polițiști, după ce a provocat...

Mopedist beat și fără permis, reținut de polițiști, după ce a provocat un accident rutier

La data de 18 iunie, în jurul orei 17.00, lucrătorii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din județul Bacău, că a fost implicat într-un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale pe raza comunei Vama, intrând în coliziune cu un moped, care i-a ieșit brusc în față.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 18 iunie, în jurul orei 17.00, în timp ce tânărul conducea autoturismul, pe raza orașului Vama, un bărbat a condus mopedul, pe DN 17, efectuând manevra de întoarcere spre sensul de mers Câmpulung Moldovenesc, fără a se asigura corespunzător, intrând în coliziune ușoară cu autoturismul condus de acesta.

După impact, mopedistul a plecat de la locul accidentului, însă la scurt timp a fost identificat de polițiști.

Mopedistul a fost testat cu aparatul etilometru indicând o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, conform procedurii, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării de probe biologice și în vederea examinării fizice, procedură pe care acesta a refuzat-o în prezența cadrelor medicale.

De asemenea, a fost testat și șoferul cu aparatul etilometru, indicând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mopedistul a fost verifcat în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că acesta figurează cu restricția ”permis de conducere anulat” din anul 2021.

În cauză a fost înregistrat dosar penal urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiuniilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Ca urmare a probatoriului administrat, la data de 19 iunie, în jurul orei 00.20, mopedistul a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite