Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool FOTO

AcasăLocaleSuceavaAcțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool FOTO

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, peste o sută de polițiști au acționat pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În urma acțiunii desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, fiind asigurat cadrul de normalitate și legalitate a circulației rutiere. În plus, în zonele în care s-au înregistrat căderi de zăpadă, polițiștii au acționat pentru monitorizarea segmentelor de drum în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 300 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.

Sâmbătă după-amiază, polițiștii au identificat un autoturism care se deplasa pe DJ 209 D din localitatea Stroiești, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire, conducătorul auto conformându-se.

În interiorul autoturismului, pe scaunul șoferului se afla un bărbat de 28 ani, domiciliat în sat/com. Stroiești.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă seară, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pe D.C. 40 C din satul Românești, comuna Grănicești, o autoutilitară care a circulat în direcția centrul satului Românești spre satul Iacobești.

În urma controlului efectuat, la volanul autoutilitarei a fost identificat șoferul în vârstă de 37 ani, din comuna Grănicești, jud. Suceava, care fiind întrebat, a declarat faptul că a condus autoutilitara, de la domiciliul său din satul Românești spre locuința mamei sale, cca. 2 km, fără a poseda permis de conducere auto.

Procedându-se la verificarea celui în cauză în bazele de date, s-a constatat că șoferul nu figurează în evidențe cu permis de conducere auto.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite