Urmărire după un șofer beat și fără permis. A abandonat mașina și a luat-o la fugă pe câmp

Urmărire după un șofer beat și fără permis. A abandonat mașina și a luat-o la fugă pe câmp

La data de 21 decembrie, în jurul orei 23.00, echipajul de serviciu din cadrul Poliției orașului Salcea, aflându-se în serviciu de patrulare pe DJ208B, în afara localității Dumbrăveni, în timp ce se deplasa către comuna Siminicea, a observat pe partea stângă, având în vedere sensul de deplasare, un autoturism, ce se afla în afara părții carosabile, iar lângă acesta o persoană de sex feminin și o persoană de sex masculin aflat în vădită stare de ebrietate.

În imediata apropierea se afla un alt autoturism cu luminile de avarie pornite, venit în ajutor.

Echipajul de poliție a oprit și i-a întrebat dacă au nevoie de ajutor, persoana de sex feminin răspunzând că autoturismul a făcut pană și nu este nevoie. Având suspiciunea că persoana de sex masculin s-ar putea urca la volan, polițiștii au întors autospeciala de poliție pe drumul comunal ce face accesul către localitatea Sălăgeni, moment în care cele două autoturisme s-au pus în mișcare spre comuna Siminicea.

Prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție s-a procedat la oprirea celor două autoturisme.

Primul autoturism a oprit și o polițistă din echipaj a coborât pentru a legitima conducătorul auto și ocupanții, moment în care autoturismul din spate, s-a pus în mișcare trecând printre cele două autoturisme.

S-a procedat la urmărirea acestuia folosindu-se semnalele acustice și luminoase, ocazie cu care s-a observat că autoturismul avea pană la roata dreapta spate și a rulat pe DJ208B spre loc. Siminicea, pe mai multe străzi, iar după ce a trecut de cimitirul din localitate și a ajuns în câmp, conducătorul auto a abandonat autoturismul și a fugit. S-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia și la somarea verbală ,,Poliția, stai că trag” în repetate rânduri, fiind ajuns din urmă, imobilizat și încătușat.

Cu această ocazie, conducătorul autoturismului a declarat că nu deține permis de conducere și a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volanul autoturismului, acesta fiind motivul pentru care nu a oprit la semnalele autospecialei de poliție.

S-a procedat la verificarea conducătorului auto în baza de date, polițiștii stabilit că este vorba despre un bărbat de 30 de ani, domiciliat în com./sat Siminicea.

Polițiștii au stabilit că acesta avea permisul de conducere anulat.

Individul a fost testat cu aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră