Bucovina MediaLocaleSuceavaTânără de 20 de ani care a încercat să se sinucidă,...

Tânără de 20 de ani care a încercat să se sinucidă, salvată de medicii suceveni

Tânără de 20 de ani care a încercat să se sinucidă, salvată de medicii suceveni

Up date:

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că tânăra locuiește împreună cu iubitul ei în satul Hancea, comuna Verești.

La data de 26 ianuarie, în jurul orei 17.00, în timp ce se aflau acasă între cei doi iubiți a izbucnit un conflict spontan, pe motive de gelozie/infidelitate (femeia susținând că bărbatul mai are o relație cu o altă localnică), iar la un moment dat tânăra s-a înjunghiat în zona pieptului cu un cuțit de bucătărie.

Pentru că sângera abundent, iubitul tinerei a urcat-o pe aceasta în mașină pentru a o transporta la Spitalul Clinic Județean Suceava. Pe drum, tânăra a fost preluată un echipaj SAJ Suceava și transportată la Unitatea Primiri Urgențe Suceava.

Știre inițială

În data de 26 ianuarie, la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava a fost adusă, de un echipaj SAJ, o pacientă de 20 de ani cu o plagă înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept.

Pacienta deși conștientă, era instabilă hemodinamic, în soc hemoragic.

În urma investigațiilor efectuate in UPU s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și pericardului care au condus la hemopneumotorax și hemopneumopericard.

După stabilizarea temporară începută de echipajul SAJ și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la chirurgie unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerarii ( artera toracică internă) și apoi rezolvarea celorlalte leziuni.

Intervenția a durat aproximativ două ore.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean Suceava, evolutia pacientei este favorabilă.

Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Gavril Daniel, dr. Voroniuc Bianca, medic ATI dr. Barbunc Danuț, asistente de la blocul operator Andreica Mirela și Sauciuc Mihaela.

„Fiind o urgență chirugicală cu iminență de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu-se prompt si identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei” , a transmis dr. Daniel Gavril.

Astfel, colaborarea exemplară între medici de diverse specialități ( radiolog, urgentist, chirurgi, anestezist ) a facut posibilă salvarea unei vieti.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI