Incendiu la o casă de vacanță din Frumosu

Incendiu la o casă de vacanță, pe raza comunei Frumosu, sâmbătă după-amiază.

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Frumosu, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de vacanță din satul Deia, comuna Frumosu.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, cu pericol de propagare la întreaga construcție.

De asemenea, echipajul SMURD a preluat un bărbat (31 ani), care avea o plagă tăiată la mâna stângă. Pompierii paramedici i-au acordat primul ajutor medical, iar ulterior l-au predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), care l-a transportat la spital. La finalul misiunii, un alt bărbat (26 de ani), s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă, sângerând puternic.

Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la spital pentru tratament de specialitate.

Au ars astereala din lemn a acoperișului și podul mansardat pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului pe aproximativ 200 de metri pătrați, pereții, plafonul construcției, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, elemente de tâmplărie și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 19.50, iar pompierii au salvat restul clădirii, cu bunurile aferente.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri