Bărbatul dat dispărut la Vatra Dornei, găsit cu ajutorul câinelui polițist

AcasăLocaleVatra DorneiBărbatul dat dispărut la Vatra Dornei, găsit cu ajutorul câinelui polițist

Bărbatul dat dispărut la Vatra Dornei, găsit cu ajutorul câinelui polițist

În data de 28 aprilie, în jurul orei 11.00, Badiu Bogdan Daniel, de 38 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a plecat de la locuința de domiciliu fără a mai reveni.

În cursul zilei de vineri, poliția a convocat mai multe echipe de căutare pentru găsirea bărbatului dispărut, fără succes însă.

La căutări au participat și patru salvatori din cadrul Salvamont Suceava plus unitatea canină.

În dimineața zilei sâmbătă au fost continuate căutările cu efective mărite în zona unde s-a semnalat dispariția, precum și în zonele limitrofe.

Având în vedere condițiile dispariției (bărbatul este diagnosticat cu sindrom Down), precum și faptul că zona în care au fost desfășurate căutările se întinde pe o suprafață vastă, greu accesibilă, împădurită, au fost angrenate următoarele forțe: toți lucrătorii disponibili din cadrul Poliției mun. Vatra Dornei, doi lucrători din cadrul Serviciului Investigații Criminale, lucrători din cadrul Serviciului Salvamont Vatra Dornei, lucrători din cadrul Salvamont Suceava, lucrători din cadrul Detașamentul de Jandarmi Vatra Dornei, lucrători din cadrul Detașamentul de pompieri Vatra Dornei, reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei și voluntari și membrii ai Asociației „Bucovina Off-Road”.

De asemenea la căutări a fost folosit și câinele de serviciu „Coh” din cadrul Poliției municipiului Rădăuți.

Au fost constituite echipe de căutare dispuse în zona Dealu Negru a municipului Vatra Dornei, care au acoperit o suprafață de circa 35 hectare de teren și pădure.

În cadrul activităților de căutare au fost efectuate investigații și s-a procedat la scotocirea și verificarea fânarelor, clădirilor abandonate, a puțurilor și fântânilor din zonă.

Cu ocazia desfășurării activității de căutare câinele de serviciu Coh, condus de către un agent principal din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a îndrumat echipa de căutări pe traseul urmat de către persoana dispărută.

Ca urmare a activităților de căutare efectuate, persoana în cauză a fost identificată de către polițiști și voluntari din cadrul Asociației Bucovina Off-Road pe un drum forestier, la o distanță de circa 15 – 20 km față de locul de domiciliu, respectiv pe raza comunei Șaru Dornei.

Aceasta a fost evaluată din punct de vedere medical, nefiind necesare intervenții specifice.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite