Cozi kilometrice de tiruri spre Vama Siret. Ce măsuri iau autoritățile

Stire din :

Cozi kilometrice de tiruri spre Vama Siret. Ce măsuri iau autoritățile

În contextul înregistrării unor valori de trafic din ce în ce mai ridicate ale autovehiculelor de transport marfă spre și dinspre Punctul de trecere a frontierei Siret (cozi de ordinul a zeci de kilometri de o parte și alta a frontierei), vineri seară, 07 aprilie, la sediul ISU Suceava, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat o ședință de urgență la care au participat prim adjunctul inspectorului șef al ISU Suceava, colonel Ciutac Filip, inspectorul șef al IJJ Suceava, general de brigadă Ionel Postelnicu, șeful Serviciului poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava, comisar șef Petrică Jucan, directorul adjunct al DJDP Suceava, ing. Alin Cioban, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu și ing. Andrei Balan din partea SDN Suceava.

Urmare a îmbunătățirii condițiilor meteorologice și restabilirii traficului pe principalele artere de circulație ale județului, autovehiculele de transport marfă (din care marea lor majoritate având destinația Ucraina) ce au staționat pe lungimi de zeci de kilometri pe drumul național DN2 între municipiile Roman și Bacău s-au pus în mișcare ducând, pe raza județului Suceava, la perturbarea circulației pe DN 2 între municipiul Suceava și orașul Siret, precum și a activității în PTF Siret.

Fiind luată în calcul inclusiv ipoteza în care coloana de autotrenuri pe DN2 să ajungă la limita municipiului reședință de județ, s-a impus necesitatea adoptării de urgență a unor măsuri operative:

În conformitate cu prevederile Hotărârii CJSU nr. 41 din 24.08.2022, se impune de urgență restabilirea traficului afectat de căderile masive de zăpadă atât pe DJ 209D (Siret – Dărmănești), cât și pe toate drumurile din proximitatea frontierei;

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, cu sprijinul SDN Suceava și al unităților administrativ teritoriale din zonă, va concentra echipe de intervenție și utilaje astfel încât DJ 209D să fie redat circulației, fără restricții de tonaj, până cel mai târziu în dimineața zilei de 8 aprilie.

„Situația va fi monitorizată permanent și funcție de evoluția situației și a traficului greu spre și dinspre Punctul de trecere a frontierei Siret vor fi adoptate măsuri adecvate astfel încât să se asigure siguranța tuturor participanților la trafic și să se evite blocarea unei artere de circulație atât de importantă pentru locuitorii județului”, a transmis Alexandru Moldovan.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :