Mii de suceveni și turiști au participat la parada obiceiurilor de iarnă VIDEO

Stire din :

Mii de suceveni și turiști au participat marți, 27 decembrie, la parada obiceiurilor de iarnă din cadrul Festivalului Internațional al Obiceiurilor de Iarnă.

La eveniment au luat parte sute de urători veniți din toate zonele județului Suceava, dar și din Ucraina și Republica Moldova. În fruntea alaiului a stat un plug cu boi, urmat de Ștefan cel Mare și oștenii lui.

Parada a pornit din zona Spitalului Județean Suceava, apoi urătorii îmbrăcați în costume populare, buciumașii, plugușorul, urșii, călușarii, căpitanii și irozii au mers pe străzile orașului și au dansat spre încântarea publicului spectator .

Grupurile de urători s-au deplasat spre centrul Sucevei, unde în zona Palatului Administrativ, au fost așteptați de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de soția acestuia, Ana Ilca Mureșan, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședinții Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă și Vasile Tofan, prefectul Sucevei Alexandru Moldovan, deputații Ioan Bălan și Bogdan Gheorghiu, și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.

După datina străbună urătorii au fost răsplătiți de gazde cu colaci.

Cei prezenți în centrul Sucevei s-au adunat apoi în fața scenei de pe esplanada Casei de Cultură și s-au bucurat de spectacolul de datini și obiceiuri, oferit de formațiile de urători.

Festivalului Internaţional “Obiceiuri de Iarnă” este un eveniment emblematic pentru județul nostru, organizat de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural “Bucovina”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :