spot_img

Patru agenți economici amendați după ce au depozitat deșeuri din construcții pe canalul de scurgere al Acumulării Pocoleni FOTO

AcasăEvenimentPatru agenți economici amendați după ce au depozitat deșeuri din construcții pe...

Patru agenți economici amendați după ce au depozitat deșeuri din construcții pe canalul de scurgere al Acumulării Pocoleni

Urmare a unei sesizări referitoare la desfășurarea unor lucrări de construcții, depunerea unor cantități mari de bucați de asfalt, beton, bolovani, pământ care blochează canalul de scurgere al Acumulării Pocoleni fără a deține autorizații, o comisie mixtă formată din reprezentanți ai G.N.M. – C.J. Suceava, S.G.A. Suceava și A.N.A.N.P. – S.T. Suceava au efectuat verificări în teren.

Au fost constatate încalcări ale prevederilor legale de către un număr de patru agenți economici care își desfășoară activitatea pe malul stâng al canalului de evacuare al descarcatorului de ape mari Acumularea Pocoleni.

Pentru neconformitățile constatate prevazute de H.G. nr. 856/2002, O.U.G. nr. 57/2007, O.U.G. nr. 195/2005, și Legea nr. 107/1996 s-au aplicat șase sancțiuni contravenționale în cuantum total de 132.500 lei conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Suceava, în baza prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare, “Eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop este interzisă” si“ Îngroparea deşeurilor de orice fel este interzisă“.

Pentru deșeurile eliminate și ingropate pe malul stâng al Acumularii Pocoleni care se afla în interiorul Siturilor Natura 2000 ROSCI 0310 Lacurile Falticeni și ROSPA0064 Lacurile Fălticeni s-au înaintat către organele de cercetare penală două sesizări penale în acest sens.

Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img