Șoferul din Vicovu de Sus, care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1.15, a fost reținut pentru 24 de ore

AcasăRădăuțiVicovu de SusȘoferul din Vicovu de Sus, care a fost depistat la volan cu...

Șoferul din Vicovu de Sus, care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1.15, a fost reținut pentru 24 de ore

Bărbatul de 42 ani a avut la prima probă, ora recoltării 22.02, valoarea de 2,46 g/l alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă ora recoltării 23.02, valoarea de 2,27 g/l alcool pur în sânge.

La data de 25.02.2023, în jurul orei 20:55, în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, o patrulă din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe strada Victoriei, pe raza localității Bivolăria, aparținând orașului Vicovu de Sus, a procedat la supravegherea unui autoturism, ce era staționat pe strada Obcinii, în fața unui local.

La un moment dat șoferul s-a urcat la volan, iar autoturismul s-a pus în mișcare, deplasându-se pe strada Obcinii, efectuând manevră de viraj stânga pe strada Constantin Brâncoveanu, demarând în trombă. S-a procedat la urmărirea autoturismului, care la intersecția cu strada Constantin Brâncoveanu, a virat dreapta pe strada Speranței, continuându-și deplasarea traversând trecerea la nivel cu calea ferată, virând stânga pe strada Ștefan cel Mare.

Poliție au activat semnalele acustice și luminase, folosind totodată sistemul de portavoce, cu somația ”POLIȚIA! TRAGE PE DREAPTA!”, autoturismul continuându-și deplasarea cu viteză mărită.

În continuare autoturismul și-a continuat deplasarea, fiind folosită din nou somația ”POLIȚIA!TRAGE PE DREAPTA!”, conducătorul auto virând dreapta în continuarea străzii Ștefan cel Mare.

A fost folosită somația ”POLIȚIA! VOM FOLOSI ARMAMENTUL DIN DOTARE! STAI CĂ TRAG!” , conducătorul auto continuându-și însă deplasarea până în dreptul unui imobil, unde a oprit autoturismul într-un garaj deschis.

S-a procedat la extragerea conducătorului auto din habitaclul autoturismului, imobilizarea și încătușarea lui.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus, aceasta aflându-se singur în autoturism.

Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,15 g/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În urma completării materialului probator și desfășurării activităților de cercetare penală de către polițiștii din cadrul poliției oraș Vicovu de Sus și având în vedere rezultatul buletinului de analiză toxicologică al alcoolemiei a Serviciului Județean de Medicină Legală Suceava din care rezultă faptul că șoferul de 42 ani a avut la prima probă, ora recoltării 22.02, valoarea de 2,46 g/l alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă ora recoltării 23.02, valoarea de 2,27 g/l alcool pur în sânge, s-a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Bărbatul de 42 de ani a fost încătușat și reținut, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite