Sute de polițiști, pompieri și jandarmi, la datorie în perioada minivacanţei de Crăciun

AcasăLocaleSuceavaSute de polițiști, pompieri și jandarmi, la datorie în perioada minivacanţei de...

Sute de polițiști, pompieri și jandarmi, la datorie în perioada minivacanţei de Crăciun

În contextul minivacanței de Crăciun, structurile teritoriale sucevene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat în perioada 22 decembrie – 26 decembrie o serie de acțiuni în scopul siguranței cetățenilor.

Polițiștii suceveni au fost la datorie, în minivacanță pentru ca locuitorii județului dar și numeroșii turiști să se bucure de linişte şi siguranţă.

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, aproximativ 250 de polițiști suceveni au acționat, în medie, zilnic, în teren.

Activităţile s-au desfăşurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe toată durata sărbătorilor de iarnă, polițiștii desfășoară activități în domeniul siguranței circulaţiei pe drumurile publice, menţinerii ordinii publice, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, al prevenirii delictelor silvice, precum și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerţ ilicit, în special a produselor alimentare specifice. O atenție deosebită s-a acordat și se va acorda şi comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

Au fost desfășurate și activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. 

În perioada 22 – 26 decembrie în cadrul celor 63 organizate, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 592 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 325.190 lei, cele mai multe conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice dae și conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, au fost reținute 68 de permise de conducere și au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare.

În perioada 22 – 26 decembrie s-a asigurat intervenția la 426 de evenimente și au fost emise cinci ordine provizorii de protecție în cauze de violență intrafamilială.

În perioada de referință nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave și nu au fost semnalate acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii suceveni vor continua acțiunile, pentru prevenirea oricăror evenimente negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În perioada 23 – 26 decembrie, activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate manifestări cultural-artistice și religioase ocazionate de Sărbătoarea Nașterii Domnului.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit la un număr de șapte apeluri efectuate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmii din cadrul posturilor montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.

Pe timpul misiunilor executate au fost aplicate un număr de 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5900 lei.

Jandarmeria Suceava va rămâne în continuare la datorie pentru siguranța dumneavoastră, iar în situația în care veți avea nevoie de ajutor, puteți solicita sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmi sau prin numărul unic de urgență 112.

În perioada zilelor libere prilejuite de sărbătorirea Nașterii Domnului, pompierii militari din cadrul celor 9 subunități de intervenție și a celor 3 puncte de lucru ale inspectoratului au acționat în 173 misiuni pentru stingerea incendiilor, gestionarea accidentelor rutiere, acordarea primului ajutor medical și la alte intervenții specifice.

Astfel, în această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru localizarea și stingerea a 9 incendii, iar în urma producerii a 15 accidente rutiere, militarii au acordat primul ajutor medical, au efectuat manevre de descarcerare în anumite situații și au asigurat măsurile PSI specifice.

În afara evenimentelor menționate, salvatorii suceveni au asigurat intervenția la 137 de misiuni SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical cetățenilor, și la 12 alte misiuni specifice.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari suceveni au asigurat protejarea comunităților în două misiuni, pe timpul desfășurării unor activități cultural-artistice, în municipiile Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.

În perioada 22 – 27 decembrie a.c. Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus au fost tranzitate de 32.000 de persoane cu 11.000 de mijloace de transport, din care peste 4.000 au fost camioane. Din numărul de 32.000 de persoane, 24.000 au fost cetățeni ucraineni.

În continuare, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, timpii de așteptare pentru automarfare sunt crescuți ca urmare traficului intens din perioada sărbătorilor de iarnă. Așadar sunt 120 de minute timpi de așteptare pe sensul de intrare în România și 900 de minute pe sensul de ieșire din țară.

Menționăm faptul că au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției în vederea fluidizării traficului. În acest sens, s-a lucrat și în continuare se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura acestui punct de trecere, fiind totodată suplimentat numărul de polițiști de frontieră care efectuează formalitățile de control.

În toată această perioadă, Poliţia de Frontieră Suceava a acționat în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, atât pentru fluidizarea traficului, dar și pentru gestionarea cazurilor apărute.

În perioada Sărbătorii Crăciunului, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități specifice, de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pentru consumul şi dependența de droguri, în cadrul evenimentelor cu public numeros, ce au avut loc pe raza de competență.

De asemenea, persoanele aflate în evidența centrului au beneficiat, și în aceste zile, de suport de specialitate și asistență continuă.

Totodată, la linia telefonică verde 0800.870.070, 12 persoane au fost consiliate de specialiștii antidrog și au primit informații despre serviciile oferite de Agenția Naționala Antidrog. În aceeași măsură, am răspuns apelurilor telefonice și solicitărilor primite în format electronic, oferind îndrumări și precizări adecvate persoanelor care ne-au cerut sprijinul.

Și în perioada care urmează, specialiștii centrului vor manifesta disponibilitate în ceea ce privește componenta de informare, consiliere şi asistență medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependența de droguri.

Reiterăm faptul că echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog furnizează, în mod gratuit și confidențial, servicii specializate de consiliere și asistență integrată psiho-socio-medicală în domeniul consumului de droguri și adicțiilor.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite