Un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț, cu AVC acut, salvat de medicii neurologi și intervenționiști la SJUSV

Un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț, cu AVC acut, salvat de medicii neurologi și intervenționiști la SJUSV

În data de 17 mai a fost transferat la SJU Suceava, pe cale terestră, un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț care a instalat un accident vascular cerebral ischemic acut în timpul orelor de serviciu.

”Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din nord-estul tarii. Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra Neamț, iar în continuare, la Spitalul Judetean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspiratie), în compartimentul de Radiologie Intervențională. Pacientul a fost internat inițial pe Secția ATI (12 ore) fiind ulterior transferat pe Secția de Neurologie, cu evoluție favorabilă, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice”, a transmis dr. Daniela Neagu medic șef secție Neurologie în cadrul SJUSV.

Echipa medicală implicată a fost formată din dr. Ioana Boarescu medic neurolog, dr. Crețeanu Mihai Jr., dr. Husar Alexandra și medicul rezident Gabriel Mircea medici radiologi intervenționiști și dr. Titieni Denisa medic ATI.

Echipa medicala a Secției de Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels ”Platinum ”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusă și ingrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri