Tânăr fără permis la volan, urmărit de polițiști șapte kilometri

Stire din :

Tânăr fără permis la volan, urmărit de polițiști șapte kilometri

Luni noapte, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești aflându-se în serviciul de patrulare pe raza satului Valea Bourei, comuna Dolhești au efectuat semnal de oprire unui autoturism, condus din sens opus.

Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților. S-a continuat urmărirea, pe DJ 208 E pe raza satelor Valea Bourei-Boura-Manolea, din cadrul comunei Forăști, fiind folosite î permanență semnalele luminoase și acustice cât și portavocea. La un moment dat, conducătorul auto a virat dreapta pe un drum secundar pietruit ce duce către satul Nigotești, comuna Vadu Moldovei.

Având în vedere drumul greu accesibil-pietruit și faptul că era ceață densă vehiculul a fost pierdut din raza vizuală a echipajului de poliție.

După aproximativ 1.5 km autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, unde a rămas împotmolit. Distanța parcursă de la momentul efectării semnalelor de oprire până la locul unde a fost găsit abandonat autoturismul a fost de aproximativ șapte kilometri.

S-au continuat verificările de către SPR 12 Preutești, iar ulterior a fost identificat în zonă și conducătorul auto în persoana unui tânăr de 18 ani, din sat Boura comuna Forăști, iar din cercetările efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că polița de asigurare RCA a autoturismului este expirată din 16 septembrie 2021, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă de 725 lei pentru că nu a oprit la semnalul agenților rutieri.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :