Tânăr fără permis la volan, urmărit de polițiști șapte kilometri

AcasăEvenimentTânăr fără permis la volan, urmărit de polițiști șapte kilometri

Tânăr fără permis la volan, urmărit de polițiști șapte kilometri

Luni noapte, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești aflându-se în serviciul de patrulare pe raza satului Valea Bourei, comuna Dolhești au efectuat semnal de oprire unui autoturism, condus din sens opus.

Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților. S-a continuat urmărirea, pe DJ 208 E pe raza satelor Valea Bourei-Boura-Manolea, din cadrul comunei Forăști, fiind folosite î permanență semnalele luminoase și acustice cât și portavocea. La un moment dat, conducătorul auto a virat dreapta pe un drum secundar pietruit ce duce către satul Nigotești, comuna Vadu Moldovei.

Având în vedere drumul greu accesibil-pietruit și faptul că era ceață densă vehiculul a fost pierdut din raza vizuală a echipajului de poliție.

După aproximativ 1.5 km autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, unde a rămas împotmolit. Distanța parcursă de la momentul efectării semnalelor de oprire până la locul unde a fost găsit abandonat autoturismul a fost de aproximativ șapte kilometri.

S-au continuat verificările de către SPR 12 Preutești, iar ulterior a fost identificat în zonă și conducătorul auto în persoana unui tânăr de 18 ani, din sat Boura comuna Forăști, iar din cercetările efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că polița de asigurare RCA a autoturismului este expirată din 16 septembrie 2021, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă de 725 lei pentru că nu a oprit la semnalul agenților rutieri.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite