Urmărire în trafic după o tânără de 17 ani din Cajvana

AcasăSuceavaCajvanaUrmărire în trafic după o tânără de 17 ani din Cajvana

Urmărire în trafic după o tânără de 17 ani din Cajvana, care nu a oprit la semnalele agenților de poliție.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 23.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare, supraveghere și controlul circulației rutiere, a efectuat semnal regulamentar de oprire pe D.C. 38 D din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, unui autoturism care circula în direcția satul Slobozia – Sucevei spre Gura – Solcii.

Conducătorul auto a ignorat semnalul și nu a oprit, fapt pentru care vehiculul a fost urmărit pe o distanță de cca 1,5 km, fiind ajuns și blocat de polițiști în apropierea satului Gura Solcii, comuna Grănicești.

În urma controlului efectuat, la volanul autoturismului a fost identificată o tânără din orașul Cajvana, în vârstă de 17 ani și 11 luni care imediat a coborât prin partea stângă, iar prietenul său care s-a aflat în calitate de pasager pe scaunul din partea dreaptă față s-a urcat la volan, încercând să inducă ideea că el s-a aflat la volan.

În cele din urmă, minora a recunoscut faptul că ea a condus autoturismul, fără a poseda permis de conducere, autoturism care i-a fost încredințat cu știință pentru a fi condus pe drumurile publice de către prietenul său.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ” încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea obținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere auto”.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Grănicești, cauza urmând a fi soluţionată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite