Un bărbat din Vicovu de Sus a fost reținut după ce a șantajat doi soți

Stire din :

Un bărbat din Vicovu de Sus a fost reținut după ce a șantajat doi soți

La data de 04 iulie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a fost sesizat prin plângere de către o femeie cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de șantaj, fiind întocmit un dosar penal ce a fost înaintat Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava spre documentarea activității infracționale.

Astfel, polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, au stabilit faptul că un bărbat de 61 ani, din localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava, din luna aprilie 2023 i-a constrâns psihic și moral pe o femeie de 48 ani și pe soțul acesteia, prin amenințări indirecte, că îi va evacua din locuința ce le aparține în fapt, ca urmare a două împrumuturi acordate acestora în cuantum de 4000 euro și 7300 de dolari americani, cu scopul de a dobândi în mod injust suma de 120.000 de euro sau imobilul în care aceștia locuiesc. După activități investigative și de cercetare penală complexe, având în vedere specificul infracțiunii cercetate, s-a procedat la valorificarea unui moment operativ (asimilat flagrantului), ocazie cu care în data de 13 iulie, bărbatul de 61 de ani a fost interceptat de către polițiști în parcarea unui magazin din orașul Vicovu de Sus, după ce anterior ieșise din locuința persoanei vătămate.

În urma efectuării percheziției corporale, s-a identificat asupra sa suma de 3.000 euro, o parte dintre bancnote fiind marcate anterior de către polițiști în vederea probării activității infracționale. În continuare, pentru completarea probatoriului, s-a procedat la punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară la locuința suspectului de 61 de ani din orașul Vicovu de Sus, fiind identificate și ridicate înscrisuri cu o potențială valoare probatorie, ce urmează a fi examinate și analizate. Bărbatul de 61 de ani a fost condus la sediul I.P.J. Suceava şi s-a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :