spot_img

Un tânăr din Brodina a fost reținut de polițiști după ce a condus beat și fără permis o mașină neînmatriculată

AcasăRădăuțiBrodinaUn tânăr din Brodina a fost reținut de polițiști după ce a...

Un tânăr din Brodina a fost reținut de polițiști după ce a condus beat și fără permis o mașină neînmatriculată. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor și a fost urmărit în trafic.

Joi dimineață, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe raza comunei Brodina, sat Brodina, pe direcția Ulma către Straja, au observat circulând din sens opus cu viteză mare un autoturism, care nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

S-a procedat la urmărirea autoturismului respectiv prin punerea în funcționare a semnalelor acustice și luminoase. Autoturismul și-a continuat deplasarea cu viteză mărită pe DJ209G, pe direcția Straja – Ulma, virând dreapta pe DC Neclasificat.

Conducătorul autoturismului a fost somat prin sistemul de portavoce să oprească. Acesta și-a continuat deplasarea, bruscând comenzile autoturismului având un stil de conducere agresiv, creându-și culoar de deplasare prin trafic. Acesta a fost somat în repetate rânduri, însă nu a oprit.

S-a folosit în repetate rânduri somația ”POLIȚIA! STAI CĂ TRAG!”, conducătorul auto continuându-și deplasarea pe DC Neclasificat intrând din nou pe DJ209G și virând dreapta pe direcția Straja – Ulma. Acesta a efectuat manevra de depășire a unui autoturism pe marcajul longitudinal continuu aferent unei treceri pentru pietoni, amplasată pe DJ209G în apropierea Primăriei Comunei Brodina. După traversarea podului peste râul Suceava, amplasat în centrul comunei Brodina, șoferul urmărit a efectuat o manevră de viraj stânga intrând pe DJ176, denumit popular ”Valea Brodinei”, unde s-a încercat scoaterea din afara părții carosabile, reușindu-se blocarea acestuia.

Conducătorul auto a fost încătușat pe loc. Acesta a fost identificat în persoana unui tânăr de 22 ani, din comuna Brodina. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie auto expirate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a procedat la verificarea în baza de date a acestuia ocazie cu care s-a constatat faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto le-a spus că nu are plăcuțe cu nr. de înmatriculare pentru că acestea au fost restrase de către polițiștii rutieri din cadrul Poliței Municipiului Rădăuți, pentru să lipsă RCA, astfel autoturismul în cauză nu avea drept de circulație pe drumurile publice.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea tânărului pentru o perioadă de 24 ore.

Totodată, în data de 25 octombrie, individul a fost depistat de către polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragere de la prelevarea de monstre biologice”, acesta fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore, luându-se și măsura controlului judiciar față de acesta.

În cursul zilei de vineri, tânărul va fi prezentat procurorului de caz cu propunere de arestare preventivă.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img