Vehicul de mare tonaj și peste 200 mc material lemnos confiscați

Stire din :

Încă un vehicul de mare tonaj și peste 200 mc material lemnos confiscați după o amplă acțiune de control la două unități economice.

În perioada 09 – 27 februarie, polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pojorâta, în colaborare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, cât și a faptelor asociate din exploatarea, circulația și depozitarea materialului lemnos, efectuând verificări cu privire la două societăți de profil silvic din zona Câmpulung Moldovenesc.

Din datele și informațiile obținute de polițiști a reieșit faptul că, în perioada 10 ianuarie – 21 ianuarie, o societate cu punctul de lucru în comuna Breaza, a emis 4 avize de însoțire a materialului lemnos, emițând avizele (documentele) din punctul de încărcare comuna Breaza, sat Breaza, iar material lemnos a fost încărcat dintr-un alt loc de pe raza localității Breaza. Transportul documentelor a fost efectuat cu autoturisme mici, iar materialul lemnos a fost transportat cu un vehicul de mare tonaj, prevăzut cu braț (macara).

Totodată, există suspiciuni asupra fotografiilor încărcate în aplicația SUMAL 2.0, în sensul că acestea au fost efectuate asupra unor dispozitive electronice și nu asupra mijlocului de transport efectiv încărcat, astfel materialul lemnos fiind considerat fără proveniență legală.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar prin ordonanță s-a dispus indisponibilizarea vehiculului de mare tonaj, prevăzut cu braț (macara) în valoare de 40.000 euro.

Totodată s-a dispus și confirmat continuarea urmăririi penale pentru patru infracțiuni de ”transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport”, patru infracțiuni de complicitate la infracțiunea de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport” și patru infracțiuni de ” falsul informatic”.

În continuarea activităților au fost efectuate controale la cele două societăți implicate, la una dintre acestea fiind identificată o cantitate de 85,846 mc material lemnos în valoare de 14.378 lei, deținută ilegal de administratorul societății, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei, fiind dispusă măsura confiscării.

La cea de-a doua societate a fost identificată o cantitate de 117,108 mc material lemnos, în valoare de 97.050 lei, deținută ilegal de administratorul societății, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în suma de 35.000 lei, fiind dispusă, de asemenea, măsura confiscării materialului lemnos.

Administratorul celor două societăți a fost sancționat contravențional conform cu amendă in valoare de 65.000 lei iar cantitatea de 202,954 mc material lemnos în valoare de 111.429 lei a fost confiscată.

În total, polițiștii au aplicat societăților comerciale sau administratorului 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 130.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni silvice sau asociate domeniului silvic și au fost confiscați 202,954 mc material lemnos în valoare de 111.429 lei.

Totodată, a fost confiscat și un vehicul de mare tonaj, prevăzut cu braț (macara) în valoare de 40.000 euro.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :