Șofer reținut de polițiștii din Vatra Dornei pentru infracțiuni la regimul rutier

AcasăLocaleVatra DorneiȘofer reținut de polițiștii din Vatra Dornei pentru infracțiuni la regimul rutier

Șofer reținut de polițiștii din Vatra Dornei pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 02 februarie, ora 23.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.N. 18 sat Botoș, comuna Ciocănești, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și a altor substanțe, au oprit autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în com. Pojorîta.


În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că șoferul are permisul de conducere cu restricții – suspendat.


Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând valoarea de 0,77 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


În cauză, în urma probatoriului administrat, s-a dispus prin ordonanța organelor de cercetare penală reținerea șoferului pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.


S-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (2) și art. 336 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite