Aproape 70 de permise de conducere reținute de polițiștii suceveni, în doar trei zile

Stire din :

Aproape 70 de permise de conducere reținute de polițiștii suceveni, în doar trei zile, în cadrul unei ample acțiuni de prevenire a accidentelor pe fondul vitezei excesive.

Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada perioada 10 – 12 februarie, o amplă acțiune pe linia prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză și efectuării manevrelor de depășire neregulamentară.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 279 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 195.000 lei.

Cele mai multe sancțiuni (155) au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză. Totodată, au fost aplicate sancțiuni și pentru depășiri neregulamentare, conducere agresivă, circulație pe sens opus, nerespectare indicațiilor polițistului rutier și pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 69 de permise de conducere, cele mai multe (51) pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate in flagrant 3 infracțiuni la regimul rutier și a fost reținut și un certificat de înmatriculare.

Deși în anul 2022, mortalitatea în accidentele rutiere a fost cea mai scăzută din ultimul deceniu, viteza excesivă a constituit, în continuare cauza generatoare principală de accidente rutiere grave.

Astfel, în anul precedent, pe fondul vitezei excesive şi neadaptate s-au înregistrat 34 de accidente rutiere grave soldate cu 16 (-3 față de anul 2021) persoane decedate şi 23 (-1 față de anul 2021) persoane rănite grav.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave”, a transmis Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :