Niculai Barbă: Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru minivacanța de Ziua Națională

AcasăLocaleSuceavaNiculai Barbă: Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru minivacanța de...

Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Bucovina, a declară că Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru minivacanța de Ziua Națională (30 noiembrie – 4 decembrie). Gradul de ocupare depășește 90% în multe zone, iar unele pensiuni sunt complet rezervate.

„Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru mini vacanța de Ziua Națională (30 noiembrie – 4 decembrie). Gradul de ocupare depășește 90% în multe zone, iar unele pensiuni sunt complet rezervate, nemaifiind locuri libere de câteva zile. Invităm, așadar, pe cei care doresc să vină în Bucovina să se grăbească pentru a-și face rezervări. Pe lângă tot ce au pregătit gazdele, ni se alătură și natura. Astfel, la finele acestei săptămâni, în zona montană a județului Suceava, se preconizează un strat de zăpadă de 10 – 15 cm care poate crește în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Niculai Barbă.

Ținând cont de evoluția vremii în următoarele zile, Serviciul Public Salvamont Suceava din cadrul Consiliului Județean Suceava face o serie de recomandări celor care doresc să urce pe munte:

– să țină cont de atenționările de vreme nefavorabilă, vânt și precipitații și să nu se hazardeze pe traseele care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă;

– să pornească la o oră cât mai matinală întrucât se întunecă destul de devreme iar în condiții de iarnă timpii de parcurgere a unui traseu pot diferi de timpii afișați pe indicatoare;

– să fie echipați corespunzător, cu ghete de iarnă, jachetă de vânt, rucsac, căciulă, ochelari, apă, mâncare și lanternă;

– să se informeze în legătură cu traseul ce urmează să fie parcurs;

– să abordeze traseele montane în funcție de nivelul de pregătire fizică și dotarea cu echipament;

– în cazul în care se consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să apeleze Serviciul Salvamont pentru o intervenție a salvatorilor montani în timp optim.

Pentru aceste zile, Salvamont Suceava nu recomandă parcurgerea următoarelor trasee montane:

– traseul marcat cu cruce galbenă, Izvorul Alb – Rarău, turiștii pot urca pe traseul marcat cu bulină albastră care pleacă spre Rarău de la baza pârtiei Rarău;

– traseul marcat cu punct roșu, între Poiana Izvoarelor și Șaua Negoiu – masivul Călimani;

Pentru masivul Giumalău, accesul spre vârf, marcaj bandă roșie, din Polița Caprelor a fost amenajată varianta de iarnă iar în masivul Călimani, pe traseul nou marcat cu cruce albastră, Parcarea din exploatare – Halda Ilvei, au fost amplasați 7 stâlpi indicatori care să direcționeze turiștii.

Pentru accesul auto în zona montană este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă deoarece pe unele zone de drum poate fi zăpadă, respectiv gheață.

Telefoane utile:

– 112, pentru situații de urgență care implică intervenția mai multor servicii de salvare;

– salvamont (0725 826668) și numerele de telefon ale Serviciului Public SALVAMONT Suceava 0745 313052 și 0724 212857, pentru informații privind zona montană.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite