Reținut pentru 24 de ore după ce a urcat la volan cu o alcoolemie de 1,44 și a avariat trei autoturisme

AcasăLocaleSuceavaReținut pentru 24 de ore după ce a urcat la volan cu...

Reținut pentru 24 de ore după ce a urcat la volan cu o alcoolemie de 1,44 și a avariat trei autoturisme

În continuarea cercetărilor efectuate de Poliția Municipiului Suceava referitor la evenimentul rutier din data de 15 iulie 2023, când un bărbat de 46 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe strada Academician Vasile Grecu, din municipiul Suceava, și a provocat o tamponare, având o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, prin ordonanţa din data de 19 iulie a organelor de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier Suceava, s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

La data de 15 iulie, în jurul orei 10.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 că în cartierul Obicini, din municipiul Suceava, s-a produs o tamponare cu trei autoturisme.

Oamenii legii au stabilit că, un bărbat de 46 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe str. Academician Vasile Grecu, cu intenția de a vira stânga pe Bulevardul George Enescu și a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se afla în așteptare la semafor, proiectându-l ulterior în alt vehicul.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autoturismelor. Conducătorii autoturismelor implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, ocazie cu care rezultatul pentru conducătorul auto de 46 ani a fost de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celorlalți doi conducători auto implicați în eveniment, rezultatul a fost negativ.

Ulterior, șoferului de 46 ani i s-au prelevat două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În data de 19 iulie, acesta a fost reținut pentru o durată de 24 ore.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite