Serviciul Permise Suceava, deschis și sâmbătă

AcasăEvenimentServiciul Permise Suceava, deschis și sâmbătă

În contextul în care, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 expiră termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere la nivel national și a circa 6000 permise de conducere la nivelul județului Suceava (aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013), prefectul județului, Alexandru Moldovan, a emis un ordin prin care a dispus comenzii Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava de a se desfășura activități de lucru cu publicul înclusiv în zilele de sâmbătă.

Astfel, în lunile ianuarie și februarie, S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava va desfășura activitate în zilele de sâmbătă (începând cu data de 7 ianuarie, inclusiv în ziua de 21 ianuarie) cu două ghișee la care se vor derula operațiuni în exclusivitate destinate preschimbării permiselor de conducere emise de statul român, a căror valabilitate administrativă expiră. Facem precizarea că solicitanții trebuie să dețină, obligatoriu, programare pe site-ul www.drpciv.ro, pe lângă celelalte documente impuse de legislația în vigoare.

Preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative se poate realiza parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei ( prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
  • prezentarea la sediu conform programării.

„Prin măsurile pe care le-am dispus astăzi, sunt create premisele ca la nivelul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava să creștem numărul de solicitări de preschimbare procesate de la circa 1000 până la 1200 ÷ 1250 pe săptămână, astfel încât să putem răspunde solicitărilor cetățenilor într-o manieră corespunzătoare.

Către toți cei interesați, transmit din nou apelul meu de a se programa din timp în vederea preschimbării permisului de conducere, astfel încât să evităm, pe cât este posibil, supraaglomerarea la ghișee”, a declarat Alexandru Moldovan, prefectul de Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite