Tânăr fără permis la volan, urmărire cu focuri de armă pe străzile din municipiul Suceava VIDEO

Tânăr fără permis la volan, urmărire cu focuri de armă pe străzile din municipiul Suceava

În cursul nopții precedente polițiștii au fost nevoiți să utilizeze armamentul și mijloacele tehnice din dotare față de un șofer fără permis, care nu a oprit la semnelele regulamentare și a pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.

Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au dat dovadă de profesionalism, gestionând în permanență situația cu previzionarea riscurilor asociate și dispunând măsurile extreme de intervenție în mod gradual și doar în momentele operative în care nu a fost pusă în pericol siguranța altor persoane.

După utilizarea armamentului într-o zonă periferică, s-a reușit blocarea în trafic a autoturismului urmărit, extragerea forțată a șoferului care se baricadase în interior prin spargerea geamului lateral și încătușarea acestuia.

Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă IPJ Suceava, fiind continuate cercetările în cadrul dosarului penal întocmit de polițiștii rutieri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 03 martie, în jurul orei 00.50, în cadrul acţiunii organizate la nivelul Biroului Rutier Suceava, pe raza municipiului Suceava, polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire şi a demarat în trombă către zona „Orizont” din municipiul Suceava, având ca direcție de deplasare comuna Adâncata.

În mod repetat, prin sistemul acustic al autospecialei, șoferul a fost somat de către polițiști să oprească, fiind informat și avertizat și cu privire la iminenta folosire a armamentului din dotare în situația neconformării.

Cu toate acestea, șoferul a ignorat somațiile, continuându-şi deplasarea în mare viteză către strada 22 Decembrie 1989 și zona Burdujeni sat, către ieșierea spre Adâncata.

Pe parcursul urmăririi în trafic, autovehiculul a pătruns în mod repetat pe sensul opus de mers punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

În aceste condiții, în momentul în care s-a ieșit din zona urbană populată, polițiștii au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical și întrucât autovehiculul urmărit nu a oprit, s-a executat foc de armă și asupra pneurilor din spate.

În urma utilizării armamentului, după o urmărire de aproximativ un kilometru, s-a reușit blocarea în trafic a autoturismului de către autospeciala de poliție.

După blocarea trafic, întrucât șoferul se blocase în habitaclu și refuza să deschidă, s-a procedat la spargerea geamului portierei stânga faţă, extragerea şi imobilizarea conducătorului auto, stabilindu-se că este un bărbat de 21 ani, din sat/com. Pătrăuţi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de cătrepolițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceva – Biroul Rutier, la data de 03.03.2024, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de tânărul de 21 de ani, pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Acesta a fost audiat cu respectarea drepturilor procesuale și în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, tânărul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Sursă video Facebook Suceava Fail

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră