Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital cu piciorul amputat după ce a fost lovit de tren

AcasăLocaleVatra DorneiUn adolescent de 15 ani a ajuns la spital cu piciorul amputat...

Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital cu piciorul stâng amputat după ce a fost lovit de tren.

Accidentul feroviar a avut loc marți dimineață în zona Gării Vatra Dornei Băi.

Minorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. Ulterior, acesta a fost transferat cu un elicopter la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Partea de picior amputată de tren a fost recuperată de cadrele medicale ajunse la fața locului și a fost plasată într-un recipient cu gheață, în vederea unei eventuale replantări.

 „Este un politraumatism prin accident feroviar, amputație traumatică gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc traumatic, șoc hemoragic. Respiră spontan, conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în Blocul Operator, cu echipă multidisciplinară: chirurgie pediatrică, plastică, ortopedie, anestezie și terapie intensivă, neurochirurgie”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” pentru Ziarul de Iași.

Într-un apel umanitar lansat pe rețelele de socializare, apropiații fac apel la cei care pot să doneze sânge.

„Este nevoie urgentă de sânge pentru un copil implicat într-un accident feroviar, la Vatra Dornei. A fost adus de urgență la Spitalul Sf. Maria Iași și trebuie intervenit pentru replantare membru. Orice grupă de sânge este acceptată! Se poate dona la cel mai apropiat centru: Centrul de Transfuzii Suceava, Bistrița, etc. Numele este Cristian Cuciureanu, grupa sangvină 01+”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite