spot_img

Un șofer băut și-a abandonat mașina și a fugit de poliție

Un șofer băut și-a abandonat mașina și a fugit de poliție

Patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități de poliție rutieră, duminică dimineață, pe DC 46 din comuna Horodnic de Jos, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa dinspre centrul comunei Horodnic de Jos, către comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a oprit brusc autoturismul pe podul unui imobil din localitate și a început să fugă pe drumul comunal, pe direcția Horodnic de Sus.

Având în vedere aceste aspecte, lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea pedestră a șoferului, iar după circa 300-400 de metri, acesta a fost prins și ulterior încătușat întrucât se manifesta agresiv cu lucrătorii de poliție.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Horodnic de Jos, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul mun. Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img