Mobilizare impresionantă pentru construirea în România a ventilatoarelor mecanice, cu ajutorul imprimantelor 3D

Se cere ajutorul tuturor celor care au imprimante 3D si CNC uri. Mobilizare impresionantă a firmelor și a persoanelor fizice pentru construirea în România, cu ajutorul imprimantelor 3D, a ventilatoare mecanice atât de necesare sistemului medical în aceste momente. În cursul zilei de vineri erau peste 300 de entități, de la pasionați, persoane fizice, proprietari ai câte unei imprimante 3D până la antreprenori în domeniu, care au răspuns chemării. Și cum este nevoie în continuare de ajutorul a cât mai multor persoane și societăți comerciale, dezvoltatorii proiectului fac un apel prin care solicită tuturor celor care dețin o imprimantă 3D sau un utilaj CNC, să li se alăture completând un formular la adresa  

„Comunitatea IT din Timișoara se mobilizează în aceste zile, pentru a veni în sprijinul medicilor care îi tratează pe pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.

Sub „umbrela” VentilaTM se realizează prototipul unui ventilator mecanic, printat la imprimantă 3D, care începe să prindă contur.

Ventilatorul VentilaTM, în teste

Comunitatea IT din Timișoara se mobilizează în aceste zile, pentru a veni în sprijinul medicilor care îi tratează pe pacienții infectați cu noul tip de coronavirus. Sub "umbrela" VentilaTM se realizează prototipul unui ventilator mecanic, printat la imprimantă 3D, care începe să prindă contur. Dacă lucrurile vor merge conform planificării, zeci de astfel de ventilatoare mecanice vor urma să fie realizate, după proiectul elaborat de comunitatea VentilaTM. #timisoara #bestoftimisoara

Publicată de Best of Timişoara pe Vineri, 27 martie 2020

Dacă lucrurile vor merge conform planificării, zeci de astfel de ventilatoare mecanice vor urma să fie realizate, după proiectul elaborat de comunitatea VentilaTM.

Rețeaua de crowd-fabrication care poate fi mobilizata în cadrul efortului  VentilaTM  număra vineri dimineață 298 de entități, de la pasionați, persoane fizice, proprietari ai câte unei imprimante 3D pana la antreprenori în domeniu, care dețin ferme de 20-25 de imprimante sau CNC-uri! Dincolo de ei, se mobilizeaza si firmele mari din domeniul prelucrărilor mecanice, de la Timisoara și Brasov, la București și Iași!

Preconizăm ca la începutul săptămânii viitoare vom începe să avem de printat !

Dacă deții o imprimanta 3D sau vreun utilaj CNC, poți să ni te alături copletând 

LE: Săptămâna viitoare vom face print-uri de test și vom încerca să structuram rețele de curierat.”

Pe aceeași pagina de facebook se cere ajutorul internauților pentru identificarea stocurilor de piese necesare construirii a cât mai multor ventilatoare mecanice.

„Evaluăm disponibilitatea acestui model de stepper pentru ventilatorul la care lucrăm! Suntem interesați și de eventuale piese compatibile!

Vrem raspunsuri care sa contina:

Numarul de unitati disponibile:
Locatie:
Nume/Denumire posesor:
Tip de posesor (distribuitor/componeta pentru manufacturarea de masini si echipamente/piesa de rezerva pentru masini si echipamente proprii/hobby/educatie, etc.)
Persoana de contact:
Numar de telefon:
Adresa de email:
Comentarii:

Trimiteți răspunsuri prin e-mail la [email protected] și [email protected]

Un alt proiect pentru construirea unui ventilator mecanic se conturează și la Tg-Mureș.

„Firma Lateral lucrează în Tg-Mureș la un prototip de ventilator pulmonar folosind printere 3D și tehnologie Open Source.”

„Avem nevoie de specialiști și asistenți din domeniu implicați în #COVID-19, Printere 3D, Baloane de resuscitare (Urgent) (CPR / BVM Bag / Balon Ruben), electroniști / ingineri cu experientă, cât și fonduri pentru a susține acest demers contra cronometru.
Scrie-ne la [email protected].

Pentru donatii:
ASOCIATIA LATERAL TOGETHER
Tirgu Mures
C.I.F.: 36848517
Cont: RO44BTRLRONCRT0372497101
Banca Transilvania”

Citește și:

top citite:

Ultimile știri