spot_img

Tânăr din Câmpulung Moldovenesc depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

AcasăLocaleCâmpulungTânăr din Câmpulung Moldovenesc depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

Tânăr din Câmpulung Moldovenesc depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost oprit de polițiști după ce efectuat o manevră de depășire neregulamentară a autospecialei de poliție.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, aflându-se exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au oprit în trafic un autoturism, după ce, în prealabil conducătorul auto a efectuat o manevră de depășire neregulamentară a autospecialei de poliție, în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă și încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile de mers.

La volanul vehiculului respectiv, a fost legitimat conducătorul auto, respectiv un tânăr în vârstă de 21 ani, cu domiciliul în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Acesta a fost testat cu etilometrul din dotarea Serviciului Rutier Suceava, iar rezultatul a fost negativ.

În continuare, șoferul a fost testat și cu aparatul Drager DrugTest 5000 aflat în dotarea Serviciului Rutier Suceava, acesta indicând rezultat pozitiv la Methamphetamine.

Având în vedere rezultatul indicat șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Pentru manevra de depășire neregulamentară conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei, iar ca măsură complementară suspendarea exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 zile, fiindu-i reținut permisul de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive”.

Reamintim că la finalul anului 2022, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img