Ucrainean depistat cu acte false la controlul de frontieră în PTF Siret

Un cetățean ucrainean de 26 de ani a fost depistat cu acte false la controlul de frontieră în PTF Siret.

Echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret și lucrători vamali au depistat asupra unui cetăţean ucrainean un permis de conducere și o carte de identitate, false, precum și țigări, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Joi, 19 ianuarie, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

Deși cetățeanul ucrainean îndeplinea toate condițiile de intrare în țară, în timpul controlului acesta a devenit agitat, fapt pentru care echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a decis efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, în imbăcăminte, într-un plic, au fost descoperite un permis de conducere și o carte de identitate emise de autoritățile din Polonia, pe numele altei persoane, documente care nu indeplineau condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

De asemenea, în bagajele persoanele, au fost descoperite 74 de pachete cu țigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de peste 100 de lei, fapt pentru care autoritățile vamale i-au aplicat cetățeanului ucrainean o amendă în valoare de 5.000 lei.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în inscrisuri oficiale, conform Codului Penal, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră