Sucevean amendat cu 3000 de lei după ce a abandonat trei pui de pisică pe un drum din Sf Ilie VIDEO

Sucevean amendat cu 3000 de lei după ce a abandonat trei pui de pisică pe un drum din Sf Ilie

La data de 18 mai, polițiștii din cadrul Secție 9 de Poliție Rurală Șcheia, au fost sesizați de un bărbat din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, că în aceeași zi, în jurul orei 12.00, o persoană a abandonat trei exemplare feline pui, pe care i-a aruncat pe spațiul public, din portbagajul unui autoturism.

Polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au efectuat verificări preliminare și au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

De asemenea, la fața locului a fost identificat un exemplar felin pui, care prezenta și o afecțiune medicală, la ambii ochi.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care în conformitate cu prevederile art. 241 alin.(2) lit.g) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor –republicată, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, întrucât acesta nu a beneficiat de tratamente medicale, fiind pus în executare de către reprezentanții Asociației de protecție a animalelor –Casa lui Patrocle Suceava, conform contractului încheiat de către CJ Suceava cu aceștia.

Ulterior, exemplarul felin a fost transportat la un cabinet veterinar în vederea acordării asistenței medicale veterinare.

În continuarea verificărilor, polițiștii au reușit identificarea în trafic a autoturismului din care au fost aruncate exemplarele feline, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat cu domiciliul în municipiul Suceava, str. Aleea Lalelelor, județul Suceava.

Cu ocazia efectuării unui control al autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată o cutie din carton și doi saci de rafie, care au fost folosiți de către proprietar la savârșirea faptei.

Bărbatul a fost condus la sediul SPR 9 Scheia, unde, cu ocazia audierii a recunoscut faptul că a abandonat un număr de 3 exemplare de pisică pe drumul public din localitatea Sf.Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava și că regretă cele săvârșite.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au procedat la sancționarea contravențională a bărbatului pentru nerespectarea art. 5 alin.(1) lit e) și ale art. 6 alin.(2) lit. f) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor rep., cu amendă totală de 3000 lei.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri