spot_img

Gheorghe Flutur: „Dacă vremea va permite, constructorul susține că în prima parte a lunii decembrie șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va putea fi dată în circulație” VIDEO

AcasăAdministratieGheorghe Flutur: "Dacă vremea va permite, constructorul susține că în prima parte...

Gheorghe Flutur: „Dacă vremea va permite, constructorul susține că în prima parte a lunii decembrie șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va putea fi dată în circulație„.

https://www.facebook.com/watch/?v=1400374703686979

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, miercuri, stadiul lucrărilor de la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. El a declarat că lucrările sunt finalizate în procent de 91% și că este încrezător că șoseaua de centură va fi dată în folosință până la sfârșitul acestui ani.

„Dacă vremea permite, constructorul spune că undeva în prima parte a lunii decembrie se poate da în circulație, ar putea fi finalizată lucrarea. S-a dat o Hotărâre de Guvern pentru exproprierea unor terenuri pentru relocarea unor conducte de gaze naturale în această zonă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că șoseaua de centură a municipiului Rădăuți are o lungime de 16,7 kilometri, iar valoarea investiției este de peste 21 de milioane de euro.

„Ce este important este că se lucrează la sensurile giratorii. Aici suntem undeva pe breteaua care face legătura cu drumul spre Gălănești – Putna. Sunt șapte sensuri giratorii. Înțeleg că se lucrează și sunt în fază foarte avansată în momentul ăsta. Peste 14 km de covor asfaltic este turnat. Eu cred că așa cum în văd ritmul cu foarte multe utilaje concentrate aici se poate finaliza până la sfârșitul anului aceasta centură foarte, foarte necesară pentru municipiul Rădăuți. Astăzi am participat la depunerea jurământului noului primar Bogdan Loghin, aici la Rădăuți. De acolo am venit direct pe șoseaua de centură și l-am rugat pe domnul primar să facă o analiză privind semnalizările de trafic a tuturor străzilor care se întâlnesc cu centura ocolitoare aici în municipiul Rădăuți. Pentru că cei care construiesc centura văd că au început și marcajele, premarcajele, dar foarte important este ca Rădăuțiul să aibă marcaje, străzile locale de aici și legătura dintre ele și centură, și fluidizarea traficului. Pentru că până la urmă ce așteaptă rădăuțeanul? Scoaterea de urgență a traficului greu, să lăsăm centrul Rădăuțiului să respire. Acest lucru se va realiza în perioada următoare, dar va trebui o implicare foarte mare și autorităților locale și în primul rând de aici de la Rădăuți, dar și localităților satelite Rădăuțiului, pentru că cele șapte sensuri giratorii fac legăturile cu Dornești, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a reamintit că bazele acestui proiect au fost puse în 2011,2012, când a fost licitată această centură.

„A fost o pauză între 2012 și 2018, pentru că nu s-a finanțat această centură. A fost preluată în 2018. În acest an au fost alocate sume foarte importante de bani pentru finalizarea acestei lucrări și va fi un câștig uriaș pentru întreaga zonă a Rădăuțiului, care înseamnă dezvoltare economică”, a declarat președintele CJ Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite