3.000 de români care au fost blocați la granița cu Ungaria s-au întors în țară în cursul acestei nopți prin frontiera Nădlac II

AcasăEveniment3.000 de români care au fost blocați la granița cu Ungaria s-au...

În urma demersurilor efectuate de autoritățile române, mii de români, blocați la granița cu Ungaria, s-au întors în țară în cursul acestei nopți și în această dimineață. Convoiul i-a adus azi noapte până la frontiera Nădlac Poliția de Frontieră a efectuat formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Românii întorși din zonele roșii vor sta în carantină, iar cei care vin din zona galbenă vor fi izolați la domiciliu.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și  efectuarea controlului epidemiologic.

Românii blocați între Ungaria și Austria scandează: Vrem acasă! Și noi suntem români! Rușine! Detalii pe www.portalsm.ro

Publicată de PortalSM pe Marţi, 17 martie 2020

Sute de români blocaţi între Austria şi Ungaria! Ungaria a închis azi noapte vămile!

Publicată de PortalSM pe Marţi, 17 martie 2020

După încheierea formalităților și stabilirea  măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantină sau  pentru  autoizolare.

Pentru această activitate, Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalitățile să se desfășoare cu rapiditate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

De asemenea, în sprijinul activităților de combatere a efectelor, la nivel național, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite